Paras yhdistelylaina 2024: Vertaa ja valitse itsellesi sopivin ja halvin yhdistelylaina

Onko sinulla monta eri lainaa ja haluaisit saada ne yhdistettyä yhdeksi lainaksi? Siinä tapauksessa olet tullut täysin oikeaan paikkaan. Sillä me vertailimme useamman eri yhdistelylainan tarjoajan ja valitsimme niistä vain parhaimmat tälle sivustolle. Mielestämme paras yhdistelylaina on sellainen jonka saat pienimmällä mahdollisella korolla eli maksat sivustomme avulla hieman vähemmän yhdistelylainastasi. Yhdistelylainan tarkoituksena on yhdistää kaikki lainasi yhdeksi lainaksi, näin sinä säästät rahaa, koska saat korkoja pienennettyä ja samalla säästät lyhennyksissä jopa satoja euroja kuukaudessa. Kerromme tässä artikkelissa miten valita paras yhdistelylaina, mitä siinä kannattaa ottaa huomioon ja kuinka paljon siitä on oikeasti hyötyä sinulle. Alla olevasta listauksesta löydät markkinoiden parhaimmat vaihtoehdot!

Hae lainaa sortterilta

Sortter 🥇

Lainasumma: 1000-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 4-20%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Hae Axolainan luottoa

Axolaina 🥈

Lainasumma: 2000-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 4% – 20%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Hae yhdistelylainaa suomenyhdistelylaina.fi palvelusta

Suomenyhdistelylaina 🥉

Lainasumma: 100-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 4,19% – 20%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Hae lainaa omalainasta

Omalaina

Lainasumma: 100-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-240kk
Vuosikorko: 4,19% – 20%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Hae lainaa rahalaitokselta

Rahalaitos

Lainasumma: 500-70000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 4,5% – 20%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Hae lainaa zmartalta

Zmarta

Lainasumma: 1000-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 4,5-38%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Hae etua.fi luottoa

Etua.fi

Lainasumma: 500-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-216kk
Vuosikorko: 4,68% – 20%
Ikä rajoitus: 20 vuotta

Hae yhdistelylainaa lainojenyhdistäminen.com palvelusta

Lainojenyhdistäminen

Lainasumma: 1000-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 4,78% – 26,83%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

Rahoitu.fi

Lainasumma:  1000-60000€
Takaisinmaksu aika: 12-180kk
Vuosikorko: 8-20%
Ikä rajoitus: 18 vuotta

✅Mitä yhdistelylaina tarkoittaa?

Mikäli sinulle on kertynyt useita lainoja, joista kaikista maksat erillistä kuukausimaksua, joka käsittää korot, kulut ja lyhennykset, niin sinun kannattaa koittaa saada yksi isompi yhdistelylaina jolla saat maksettua kaikki muut lainat pois ja maksat vain yhtä kuukausierää. Suomeksi sanottuna otat siis yhden uuden lainan millä maksat muut pois.  Tämä prosessi on parhaimmillaan muutamien minuuttien mittainen, mutta voi tuoda sinulle jopa satojen eurojen säästön kuukaudessa. Tämä siitä syystä, että jatkossa maksat vain yhden lainan kuluja ja korkoja. Luonnollisesti paras yhdistelylaina on sellainen millä voit säästää eniten rahaa ja meidän tarkoituksena on auttaa sinua mahdollisimman paljon jotta voit valita itsellesi sellaisen. Tästä syystä myös lainavertailu on todella tärkeätä tehdä huolellisesti. Mikäli kulutat tähän edes jonkun verran aikaa niin se auttaa sinua jatkossa todella paljon. Yhdistelylainasta käytetään myös nimityksiä yhdistelmälaina tai järjestelylaina. Artikkelissamme saatetaan käyttää näitäkin sanoja, mutta kaikki tarkoittavat siis samaa asiaa.

✅ Miten ihmeessä valitsen parhaimman yhdistelylainan?

Valitsemalla edullisimman yhdistelylainan voit säästää oikeasti paljon rahaa. Siksi vertailu ja valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Pelkästään lainan korko ei ole se minkä mukaan kannattaa valita. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon joka ottaa huomioon koron mutta myös tilinhoitomaksu, avausmaksun ja kaikki muut mahdolliset kulut mitä laina voi tuoda tullessaan. Vertaile lainoja siis sen perusteella missä on alhaisin vuosikorko. sillä niin löydät sen kaikkein halvimman yhdistelylainan.

✅ Miten haen järjestelylainaa

Yhdistelylaina haetaan joko itsenäisesti erilliseltä luotonmyöntäjältä tai sitten voit hakea suoraan lainankilpailuttajalta joka antaa useamman luotonmyöntäjän ja pankin tarjouksen kerralla. Kannattaa muistaa kuitenkin, että erillisten lainatarjousten hakeminen jokaiselta sitä tarjoavalta taholta on aika aikaavievää hommaa, enkä ainakaan itse sitä jaksaisi tehdä, joten pääset paljon helpommalla kun haet sitä joltain lainankilpailuttajalta, joka kilpailuttaa lainan puolestasi. Tässä tapauksessa voi selvitä jo muutamassa minuutissa mistä pankista yhdistelylaina kannattaa ottaa. Lainan kilpailuttaminenhan ei maksa mitään muuta kuin vähän aikaa eikä sido mihinkään.

Tässä esimerkki prosessista miten helppoa on saada yhdistelylaina kilpailuttajan avulla:

 1. Valitse jokin tällä sivulla olevista yhdistelylainan kilpailuttajista
 2. Täytä lainahakemuksen tiedot oikein, sillä oikeiden tulojen ja lainojen ilmoittaminen auttaa eikä päinvastoin vaikka monet niin luulevat. Voit hakea lainaa aina 60 000€ asti.
 3. Täytä lainahakemukselle kohta, että haet yhdistelylainaa ja merkitse siihen mitkä lainat haluat yhdistää. Näin ollen pankit eivät kuvittele sinun hakevan vielä lisää lainaa.
 4. Sitten vain painat lähetä nappia, niin lainahakemuksesi menee moneen eri pankkiin samalla kertaa.
 5. Tulet saamaan ensimmäiset lainatarjoukset jo minuuttien kuluessa.
 6. Valitse tarjouksista paras yhdistelylaina juuri sinulle ja allekirjoita se kätevästi verkkopankkitunnuksilla.
 7. Mikäli tähdet ovat kohdallaan, voit saada yhdistelylainan jo saman päivän aikana tilillesi.
 8.  Maksa vanhat lainat pois ja jatkossa saat vain yhden kuukausierän.

✅ Voinko saada yhdistelylainan pankista

Useammat pankit tarjoavat myös yhdistelylainoja, lainoja kuitenkin kannattaa kilpailuttaa koska luotoissa voi olla eroa korkojen osalta huomattavasti kun vertaat luotonmyöntäjää ja perinteistä pankkia keskenään voit saada luotonmyöntäjän kautta saman lainan edullisemmin kuin tavalliselta pankilta. Suomessa yhdistetään kymmeniä tuhansia lainoja, luottoja ja osamaksuja yhdeksi velaksi vuosittain vain ja ainoastaan säästämisen vuoksi. Haluatko sinäkin säästää luotoissa? Tee yhdistelylaina hakemus jo tänään niin pääset eroon useammasta lainasta kerralla ja maksat vähemmän kuukaudessa lyhennyksiä kuin lyhentämällä useita samanaikaisia luottoja.

Valitse paras yhdistelylaina meidän tarkasti valittujen palveluiden joukosta joista esittelemme alla muutaman isoimman:

Etua yhdistelylaina

Etua.fi on Suomen vanhin lainavertailupalvelu, se on toiminut jo vuodesta 2008 asti. Sen kautta tavoitat helposti 20 pankkia ja luotonantajaa. Lainaa voi saada kunhan olet täysi-ikäinen, asut vakituisesti Suomessa, sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja saat vähintään 850€ palkkaa kuukaudessa.

Zmarta yhdistelylaina

Zmarta on iso kansainvälinen yritys, joten siihen voi helposti luottaa. Sen avulla pystyt nopeasti kilpailuttamaan yli 25 pankkia ja luotonantajaa. Parhaassa tapauksessa saat yhdistelylainan jopa saman päivän aikana tilillesi.

Axolaina yhdistelylaina

Axolaina vertailee puolestasi 2000€ – 60 000€ lainat ja antaa niistä sinulle suoraan parhaimman tarjouksen. Tämän helpommaksi lainan vertaileminen ei oikeastaan voi enää tulla.

 

Onko järkeä ottaa edullinen yhdistelylaina pitkällä maksuajalla, jolloin lainaerä olisi suhteellisen pieni?

Todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa aina tuijottaa myös laina-aikaa ja kokonaiskustannuksia. Kokonaiskustannukset kasvavat yllättävän paljon samassa suhteessa kuin laina-aika pitenee. Tätä voi olla lainaa otettaessa mahdotontakin havaita, ainakin itselleni on käynyt monesti niin. Pienikin yhdistelylaina voi kasvaa loppujen lopuksi isoksi jos laina-aikaa venyttää turhaan. Halusin, ettei kukaan muu mene tähän samaan ansaan joten laadin taulukon vuoden 2023 laskelmien mukaan, että voit omin silmin havaita lopputuloksen helposti. Jokainen kuukausi lisää korkojen ja kulujen suuruutta.

Lainan määräTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräKokonaisvelka
15 000€7,9%5 vuotta303€18 180€
15 000€7,9%10 vuotta181€21 720€
15 000€7,9%15 vuotta142€25 560€

Esimerkkilaskelmassamme asiakas säästää yli 7000€ valitsemalla 5 vuoden maksuajan 15 vuoden maksuajan sisään. Ainoa parempi asia pitkässä maksuajassa on pienempi kuukausierä, mutta tästä huolimatta kannattaa aina ottaa niin lyhyt maksuaika kuin vain mahdollista, tietenkin niin että sen kuukausierän pystyy hoitamaan.

Mistä löytyy mahdollisimman suuri yhdistelylaina?

Muistan hyvin kun itse tuskailin monien eri lainanlyhennysten kanssa ja lainasummat olivat jo kivunneet yli 40 000€. Tällöin mietin, että voisinko saada mistään niin isoa lainaa, että sillä voisi maksaa kaikki aiemmat pois. Luulin oikeasti, ettei sellainen olisi edes mahdollista. Mutta kokeilin ns. kepillä jäätä moneen eri paikkaan ja uskomatonta kyllä minua lykästi vihdoin. Sain 50 000€ lainan jota itseasiassa vielä tänäkin päivänä maksan joka kuukausi lähes 900€ pois. Kannattaa heti alkuun kuitenkin muistaa, että ison yhdistelylainan saaminen vaatii lähes aina aika isoja tuloja ja usein myös rinnakkaishakijaa, mutta yrittänyttä ei koskaan laiteta.

Näistä paikoista voi saada jopa 60 000€ lainaa: Zmarta  Etua.fi ja Rahalaitos

Yhdistelylainan hyödyt ja haitat

Yhdistelylainalla on mahdollista saavuttaa paljon hyviä asioita, mutta jottei kaikki olisi pelkästään ruusuista niin keräsin myös muutaman negatiivisen asian jotka on hyvä muistaa.

Plussat:

 1. Monen eri lainan tilinhoitomaksut kutistuvat vain yhteen.
 2. Saat todennäköisesti yhdelle isolle lainalle pienemmän koron kuin monelle pienelle.
 3. Oman talouden hallinta on helpompaa kun lyhennät vain yhtä lainaa.
 4. Vähemmän lainakuluja -> suurempi osa lyhennyksestä lyhentää lainaa.
 5. Yksi laina tarkoittaa vain yhtä laskua, jolloin sen eräpäivä on helpompi muistaa, eikä tule joka paikasta koko ajan karhukirjeitä.
 6. Neuvottelu luotonantajan kanssa voi olla helpompaa, koska lyhennät vain yhtä lainaa.

Miinukset:

 1. Yhdistelylainalla säästät tottakai kuluissa, mutta lainan pääoma ei pienene.
 2. Mikäli venytät laina-aikaa pienemmän lainaerän toivossa, niin silloin kulut nousevat.
 3. Yhdistelylaina helpottaa kyllä elämistä, mutta jos et tarkastele kriittisesti sitä mikä sai sinut ottamaan lainaa alunperin niin asiat eivät välttämättä parane

Yhteenvetona voisikin todeta, että yhdistelylainasta voi olla suuri apu ja se oikeasti säästää satoja euroja kuukaudessa, mutta muista myös miettiä miksi velkaantuminen alkoi ja koita parantaa tilannettasi, jotta se olisi tulevaisuudessa parempi.

Paljonko yhdistelylainalla voi säästää rahaa?

Kun yhdistät kaikki lainasi, niin säästät sekä kuluissa että koroissa. Laskin auki, miten paljon voi esimerkkiasiakas säästää yhdistelmälainan avulla, kun hänellä on kolme erilaista

lainaa erilaisilla korkomenoilla ja kuluilla. Esimerkissä henkilöllä on lainaa 20 000€ ja laina-aika on 3 vuotta.

PikavippiVakuudeton luottoAutolaina
Lainasumma3000€5000€12 000€
Korko18%14&10%
Tilinhoitomaksut5€5€10€
Kuukausierä110€175€420€
Kokonaissumma 4120€6331€15 480€

 

Kuukaudessa maksettavat lainaerät ovat yhteensä: 705€

Vanhat lainat maksaisivat kaikki yhteensä: 25 931€

Kuvitellaanpa nyt, että tämä henkilö saisikin 20 000€  yhdistelmälainan 5% korolla ja 5€ tilinhoitomaksulla. Laina-aika on sama 3 vuotta. Kuukausierä on näin ollen  604€ ja kokonaiskustannus 21 759€

Joten tällaisella yhdistelylainalla kuukausierä pienenee 100€ ja kokonaiskustannus vähän yli 4000€.

Syntyneet säästöt voi alkaa heti käyttämään kuukauden menoihin, säästämiseen tai vaikka maksaa lainaa etukäteen hieman enemmän pois.

Ketkä kaikki voivat hakea yhdistelylainaa?

Kuka vaan, jolla on aiempaa velkaa, voi hakea yhdistelylainaa. Toki tiettyjen ehtojen pitää toteutua, että sinulle voidaan lainaa myöntää:

 1. Täysi-ikäisyys
 2. Suomen kansalainen
 3. Säännölliset tulot kuukaudessa.
 4. Ei maksuhäiriömerkintöjä

Tulot voivat toki olla muitakin kuin palkkatuloja. Voidaan melkein varmuudella sanoa, että suurin ongelma lainansaannissa on tulojen vähyys.

Mistä sitten voi saada pienillä tuloilla lainaa?

Listaan tähän ajan säästämiseksi kolme kilpailuttajaa joiden avulla voit saada pienilläkin tuloilla lainaa:

 1.  Zmarta  – Vähintään 750€ bruttopalkka /kk
 2. Axolaina – Vähintään 600€ tulot / kk
 3. Etua.fi – Ei tulovaatimuksia

Pankkien tulorajoista ei tarvi välittää, koska kilpailuttajat laittavat sinulle lainatarjouksen kaikista niistä pankeista, jotka ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa.

Onko työttömän mahdollista saada yhdistelmälainaa?

On tietenkin, suurin osa pankeista katsoo tuet säännöllisiksi tuloiksi. Toki saatava lainamäärä voi tässä tapauksessa olla pienempi. Kannattaa pyytää pankeista henkilökohtaisia lainatarjouksia ja verrata niitä keskenään.

Onko eläkeläisen mahdollista saada yhdistelmälainaa?

Olen huomannut, että lähes kaikki luotonantajat tarjoavat eläkeläisille lainaa. Eläkehän on varmaa ja säännöllistä tuloa. Ainoastaan pikku mutta on matkassa ja se on yleensä 75 vuoden yläikäraja. Tätä vanhemmille ei lainaa kovin hanakasti anneta.

Mistä yhdistelylaina opiskelijalle?

Opiskelijan lainansaantimahdollisuudet ovat aika ohuessa, mutta mikäli käy samalla töissä niin mahdollisuudet toki paranevat. Lainaa hakiessasi kannattaa ilmoittaa kaikki mahdolliset viimeaikaiset tulot, jotta laina olisi helpompi saada. Toki opintolaina on aina halvin vaihtoehto opiskelijalle.

Mistä saa pomminvarmasti yhdistelylainan?

Ei oikeastaan mistään, eikä siihenkään löydy meiltä vastausta mistä kaikkein varmimmin saisi lainan. Mutta seuraamalla meidän ns. pyhän kolminaisuuden ohjenuoraa lainan saanti helpottuu niin paljon kuin se vain ikinä voi

 1. Lähetä lainahakemus lainankilpailuttajan kautta, tällöin tavoitat helposti yli 25 luotonantajaa
 2. Mikäli mahdollista, niin koita saada mukaan rinnakkaishakija. Mahdollisuutesi saada isompi ja halvempi laina nousevat moninkertaisiksi
 3. Ole rehellinen ja tarkka lainahakemuksen tietojen täytössä. Ne kuitenkin tarkastetaan ja väärä informaatio johtaa lähes aina hylkäykseen.

Mitä jos yhdistelylainaa ei myönnetäkkään?

Saitko hylätyn päätöksen lainasta jota hait? Tässä tapauksessa kannattaa kokeilla saisitko pienemmän yhdistelylainan, että saisit edes jotkut lainat yhdistettyä, vaikket välttämättä kaikkia.

Voi myös auttaa kun saat rinnakkaishakijan tai jotain reaalivakuutta lainan tueksi. Mikäli näistä keinoista ei ole apua, kannattaa vielä yrittää pistää omaa taloutta hetken aikaa parempaan kuntoon ja yrittää sitten hakea uudestaan lainaa vaikka muutaman kuukauden kuluttua.

Mitä tarkoittaa velkojen vyöryttäminen?

Mikäli et saa yhdistelylainaa. Suosittelen kokeilemaan ns. velkojen vyörytystä. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että maksat 1-2 lainaa nopeutetusti pois. Ensin koitat saada kaikkiin mahdollisiin lainoihin mahdollisimman pienen kuukausierän. Tämän jälkeen maksat 1-2 lainaa isommalla lyhennyksellä pois, jotta niiden velkasaldo oikeasti pienenee nopeasti

Miten ylivelkaantuneen on mahdollista saada järjestelylainaa?

Ylivelkaantuneen ihmisen tilanne on jo aika paha. Tällöin hänellä on melkein poikkeuksetta maksuhäiriömerkintöjä tai saattaa olla jopa jo ulosotossa. Tästä huolimatta tilanteeseen on mahdollista saada apua. Parhaat mahdollisuudet ylivelkaantuneelle parantaa tilannetta on sosiaalinen luototus tai Takuusäätiön takaus

Takuusäätiöllä on aika pitkät käsittelyajat, mutta tiedän todella monta ihmistä jotka ovat sieltä saaneet apua liialliseen velkaantumiseensa. Takuusäätiön järjestelylaina on pankkilaina, jonka Takuusäätiö takaa. Tämän tarkoituksena on auttaa ylivelkaantuneita saamaan elämäänsä takaisin raiteilleen. Takauksen saamisen edellytyksenä ei ole muuta kuin riittävästi maksukykyä ja vakiintunut elämäntilanne.

Miksi hakea yhdistelmälainaa meidän ohjeillamme ja meidän sivujen kautta?

Olemme täysin puolueeton sivusto, jolla ei ole mitään kytköksiä mihinkään lainanantajaan. Haluamme vain auttaa sinua tekemään parhaan mahdollisen päätöksen. Tiedämme kokemuksen syvällä rintaäänellä, että lainojen yhdistämisellä voi olla todella merkittäviä hyötyjä tiukassa tilanteessa. Tämän tiedämme siitä syystä, että olemme itsekin olleet samassa tilanteessa ja yhdistelleet lainoja. Kaikki siis mitä tällä sivustolla kerrotaan perustuu omakohtaisiin kokemuksiin!

✅ Usein kysyttyä yhdistelylainoista

Mikä on paras yhdistelylaina?

Listaamme aina lainan ja luoton myöntäjät takaisin maksettavan summan mukaan, mielestämme paras mahdollinen yhdistelylaina on aina pienemmällä mahdollisella korolla oleva laina. Minkä vuoksi sinä pystyt säästämään rahaa lyhennyksissä.

Kannattaako ottaa yhdistelylaina?

Kyllä, yhdistelylainan avulla sinä säästät jopa satoja euroja kuukaudessa kun maksat pienemmän lyhennyksen kuin useammasta lainastasi. Yhdistelylaina on siis aina kannattava vaihtoehto jos sinulla on useampia lainoja maksettavana.

Miksi en saa yhdistelylainaa?

Yksinkertainen selitys on että kyseinen pankki ei myönnä tai tarjoa yhdistelylainoja, kannattaakin keskittyä vain rahoituslaitoksiin jotka tarjoavat yhdistelylainoja. Sivustoltamme löydät helposti yhdistelylainan joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Mistä saa helposti yhdistelylainan?

Voit kokeilla yhdistelylainan vertailupalveluita jotka tarjoavat yhdellä hakemuksella useamman luotonmyöntäjän tuotteita, tällöin saat tietää mistä kaikkialta sinun on mahdollista saada yhdistelylaina. Yhdellä hakemuksella voit tavoittaa jopa 30-40 eri pankkia ja luotonmyöntäjää joiden joukosta löytyy sinullekin yhdistelylaina.

Voiko pankista saada yhdistelylainaa?

Kyllä, voit hakea kulutusluottoa pankista jonka voit käyttää lainojen yhdistämiseen. Pankin kautta voit saada pidemmän takaisinmaksuajan kuin rahoituslaitoksilta, toisaalta nykyään rahoituslaitoksillakin on jo jopa 25-30 vuoden takaisinmaksu aikoja. Vertaileminen kannattaa mikäli haluat oikeasti säästää laina kuluissasi.