Miten vaurastua helposti?

Netissä on useita erilaisia artikkeleita miten vaurastua eli siis miten voit säästää rahaa ja hankkia itsellesi omaisuutta. Kirjoitan tähän artikkeliin yhden hyvän esimerkin miten sinäkin voit vaurastua lähestulkoon millä tahansa tuloilla, muista myös lukea artikkeli miten voin tienata 100 000€ vuodessa. Monella on sellainen kuvitelma että sinulla pitäisi olla satojen tuhansien eurojen vuositulot jotta voisit vaurastua ja tämä ei pidä paikkaansa, toki isot tulot helpottavat vaurastumista. Miten sitten voit aloittaa vaurastumisen jo tänään?

Vaurastumisen aloittamiseksi sinun tulisi listata kuukauden pakolliset menot (vuokra/lainan lyhennys ja pakolliset laskut). Kun olet saanut laskettua tästä muodostuvan summan itsellesi voit aloittaa vaurastumisen seuraavalla tavalla:

Esimerkkinä otan tähän 4 henkisen perheen joiden tulot ovat yhteensä 3600€ kuukaudessa. 

  1. Vuokra 600€/kk
  2. Sähkö keskimäärin 150€/kk
  3. Vesimaksu 80€/kk
  4. Puhelinliittymät ja internet 120€/kk

Yhteensä perheellä on siis pakollisia menoja: 950€ kuukaudessa

Ota tämä summa ja vähennä siitä perheen tulot jolloin sinulle jää 2650€ loppukuuksi. Tästä summasta sinun tulee säästää 1/3 osa eli laitat sivuun 883,34€ joka kuussa jolloin saat vuodessa säästettyä 10 600€. Nyt sinulle jää vielä 2/3 osaa jonka voit jakaa ruoka ja muihin pakollisiin ostoksiin ja viimeinen 1/3 voit käyttää kuten haluat.

Otetaan toinen esimerkki vielä ilman tuloja

Sinulla ei ole tällä kertaa tuloja ollenkaan mutta pakollisia menoja kuitenkin tuon 950€, miten lasket rahasi niin että sinulle tulee säästöä? Tarvitset aina vähintään 3 kertaisesti tuon summan rahaa mitä sinulla on menoja eli siis kuukaudessa tarvitset vähintään 2850€ joka tekee keskimäärin 30 päivän kuukausilla joka ikinen päivä 95€. Aseta itsellesi tavoite aina viikko kohtaisesti eli viikossa (7 päivässä) sinun tulisi tienata 665€ jotta saavutat kuukausi tavoitteen ja saat säästettyä rahaa. Voit kokeilla tätä esimerkiksi ostamalla ja myymällä tavaroita, myymällä omaa omaisuuttasi tai keksiä jonkun muun tavan vaurastua. Tällä tavalla saat vuodessa säästöön: 11 400€

Yhteenveto

Laske tulot ja pakolliset menot, Jaa tämän jälkeen jäävä summa 3lla jotta saat säästettävä summan. 

Mikäli asut yksin on säästettävä summa pienempi, kun asut kahdestaan jonkun kanssa pystytte jakamaan menot jolloin saatte enemmän säästöön joko yhteiselle säästötilille tai sitten säästätte omille säästötileille.

Jätin tästä laskematta pakollisen kulun polttoaineen osalta koska se tulee varmasti muuttumaan jatkossa. Mutta työssä käymiseen on vähennettävä pakollisena kuluina polttoaine menot jotta pystyt laskemaan tarkan summan säästöä varten.

1/3 ruokaan 1/3 säästöön mitä tehdä viimeisellä 1/3?

Viimeinen 1/3 joka sinulle jää voit laittaa sen vaikka sijoituksiin jolloin saat luotua itsellesi lisätuloja, voit myös ostaa tällä osalla joitakin tuotteita joiden avulla pystyt tekemään itsellesi lisätuloja. Viimeinen 1/3 on siis raha jonka voit joko tuhlata tai laittaa sen poikimaan sinulle lisätuloja. Tarkoitus on kuitenkin saada mahdollisimman pienet kuukausi menot vaikka sinulla olisi kuinka suuret tulot tahansa! Muista myös kokeilla säästölaskuriamme tästä.