Lopeta muiden rikastuttaminen

Yksi isoin syy miksi et vaurastu on se että sinä rikastutat muita ihmisiä, tämä voi olla röyhkeästi sanottu mutta se on totta. Otetaan tähän alkuun yksi kuva jota sinun tulee tarkastella todella tarkasti, kysyn sen jälkeen sinulta muutaman kysymyksen:

Lopeta muiden rikastuttaminen

Tunnistatko ylläolevia henkilöitä? He ovat Bill Gates (nettovarallisuus 105,1 miljardia $), Jeff Bezos (nettovarallisuus 148,1 miljardia $) ja Mark Zuckerberg (nettovarallisuus 53,4 miljardia $). Huomaatko mikä heitä jokaista yhdistää? Luultavasti et, he eivät käytä BRÄNDI vaatteita eli he eivät rikastuta muita ihmisiä vaikka heillä olisi varaa ostaa se vähän kalliimpikin vaate he eivät näin tee. Tiedätkö miksi? Brändi tuotteen ostaminen on tyhmää, saat saman tarkoituksen ajavan tuotteen eli vaatteen jopa 90-95% halvemmalla kun siinä ei ole sitä brändin logoa painettuna.

Miksi ei kannata ostaa brändi tuotteita?

Brändi tuotteet ovat aina kalliimpia joskus jopa useita kymmeniä ellei jopa satoja tai tuhansia euroja kun verrataan vaikkapa halvimpia college housuja Adidaksen halvimpiin college housuihin huomataan että saat ostettua saman vaatteen huomattavasti halvemmalla. Brändi tuotteissa maksat siis vain ja ainoastaan ”ilmasta” eli annat arvoa tuotteen nimelle etkä itse tuotteelle. Moni ihminen tuolla valittaa kun maailman rikkaimmat vain rikastuvat ja samalla heillä päällä sitä brändi vaatetta ja muuta brändi tuotetta, he siis itse ajattelevat että on huono asia kun rikkaimmat rikastuu mutta samalla rikastuttavat heitä ostamalla heidän tuotteitaan.

Brändi tuotteista on tullut jonkin sortin menestyksen merkki, jos sinulla ei ole Helly Hansenin takkia et ole mitään. Tämä on tietenkin väärä tapa ajatella ja samalla se yksi syy miksi sinä et tule vaurastumaan koskaan, ajattelet liikaa sitä omaa ulkonäköä ja statusta eli tuhlaat kaiken omaisuutesi brändi tuotteisiin. Huomaat varmasti myös sosiaalisessa mediassa paljon julkkiksia joilla on brändi tuotteita päällä? Tottakai he pukeutuvat brändi tuotteisiin koska nämä brändit maksavat heille siitä, se on julkkiksille yksi tapa tienata rahaa. Sinä näet sitten somessa sen sun seuraamasi julkkiksen käyttävän juuri tätä brändi tuotetta ja haluat sen, näin toimii brändi tuote maailma. Brändi tuotteet ovat ”illuusio” jonka avulla sinä näytät ”vauraalta” vaikka sinulla ei olisi varallisuutta ollenkaan.

On myös hyvä muistaa että isot brändit lahjoittavat tuotteitaan julkisuuden henkilöille toivoen että joku julkkis pitäisi niitä päällä some kuvissa tai tapahtumassa mikä luo brändille lisää näkyvyyttä ilmaiseksi. Suurin osa julkkiksista ostaa brändi vaatteita ja tuotteita luottokorteilla pitävät niitä yhden kerran ja palauttavat kalliit vaatteet takaisin kauppaan ja tämähän on isolle brändille ihan okei koska se tuo näkyvyyttä ilmaiseksi. Brändit pystyvät näin markkinoimaan omia tuotteitansa sinulle joka ostat niitä täysin ilmaiseksi. Netflixin dokumentissa ”Tosielämän Bling Ring: Hollywoodin murtokopla” Paris Hiltonilta varastetuissa vaatteissa, kengissä ja koruissa oli hinta laput kiinni koska ne on ostettu luottokortilla ja niitä pidetään vain kerran päällä jonka jälkeen ne palautetaan kauppaan takaisin, Lindsay Lohan kertoi kuinka hänelle lahjoitetaan niin paljon vaatteita, kenkiä, laukkuja ja muuta tavaraa ettei hän tiedä minne niitä pistäisi, näin toimii brändit ne käyttää julkisuuden henkilöitä hyväksi lahjoittamalla heille tavaroita ja sitten tavallinen kansalainen ostaa näitä ylihinnoiteltuja tuotteita itselleen koska kukapa ei haluaisi olla ”julkkis” ja seurata muotia minkä siis brändit määrittävät lahjoittamalla tavaroitaan…

Palkitse itsesi enemmin kuin ostat brändi tuotteita

En tietenkään lähde tässä kampanjoimaan brändi tuotteita vastaan vaan lähinnä herättelemään miksi moni ei koskaan vaurastu, ota haltuun meidän vaurastumisen opas tästä ja tee itsellesi tavoitteita. Voit asettaa tavoitteeksi vaikka 5000€ säästön jonka jälkeen voit käydä palkitsemassa itsesi brändi tuotteilla, tällöin se tuntuu saavutukselta ja luo hyvää mieltä sinulle. Yleisesti kuitenkin brändi tuotteiden ostaminen ei auta sinua vaurastumisen tiellä vaan sinun tulee pyrkiä saamaan mahdollisimman pienet menot vaikka sinulla olisikin kuinka suuret tulot tahansa!

Säästä rahaa ja sijoita brändiin

Otetaan esimerkkinä tähän jonkin brändin takki joka maksaa 150€ samassa hyllyssä on toinen takki ilman brändiä 60€ myynnissä, sinulla on varaa ostaa tuo 150 euron takki joka tuo sinulle varallisuutta 0€ mutta et halua ostaa 60€ takkia ja sijoittaa 90€ tuon brändin osakkeeseen jotta saisit varallisuutta itsellesi. Tiedätkö miksi? Ihmisille on jäänyt ajatus päälle että olet sitä mitä puet päällesi, sinulle tulee ”parempi status” kun sinulla brändi takki päällä vaikka se ei todellakaan ole näin. Säästä rahaa ja sijoita enemmin brändiin kuin ostat brändi tuotteita joissa maksat vain ilmasta eli brändin nimestä.